Zdrowe Warsztaty Kulinarne – Kuchnia dla aktywnych
W Centrum Domowych Inspiracji gotowali ci co biegają, ćwiczą lub też zamierzają zacząć uprawiać sport. Było wesoło, szybko, węglowodanowo, białkowo a przede wszystkim zdrowo! Na początek różne sałaty – z serem kozim, szparagami, oliwą Borges wszystko na bazie mieszanek Fit&Easy
Po przystawce – prawdziwe gotowanie dla aktywnych – makarony. Różne rodzaje, te gotowane zwyczajnie w garnku i te pieczone w specjalnych piekarnikach parowych Bosch.
Deser to nie żadne ciacho ociekające kremem to świetne batony energetyczne. A do picia? Izotonik i koktajl regeneracyjny – wszystko do zrobienia w zwyczajnej kuchni. Była też rywalizacja – która drużyna ugotuje szybciej i lepiej. Cóż tym razem nie było przegranych – wszystko wyszło smacznie, a aktywni kucharze zjedli to co udało im się według przepisów Doty Szymborskiej przygotować. Kulinarna blogerka razem z trenerem personalnym Tomkiem Brzózką przekonała do zdrowego, pyszne i co ważne prostego jedzenia wszystkich uczestników warsztatów
A oto jeden z przepisów Doty Szymborskiej
Świeży makaron z porami i tuńczykiem posypany pietruszką
Składniki dla 4 osób:
• 8 porów (potrzebujemy tylko białą część)
• Duże opakowanie śmietany 32% (w kubeczku)
• 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
• Sok z 1 cytryny
• Papryka mielona słodka i ostra
• Pęczek natki pietruszki
• Ser parmezan lub pecorino (150g)
• 400g świeżego makaronu tagliatelle
Sposób przygotowania:
Pory umyć. Odkroić zielone części. Pory przekroić na pół, pokroić w cienkie plasterki. Na patelnię wylać olej z puszki z tuńczykiem. Rozgrzać. Na oleju smażyć pory aż będą miękkie. Dodać tuńczyka z puszki, dolać wyciśnięty sok z cytryny. Podsmażyć. Po chwili dodać śmietanę. Starannie wymieszać. Dodać dużo papryki. Wymieszać i przykryć.
Zagotować wodę na makaron, osolić. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Ser utrzeć, natkę umyć i posiekać. Makaron odcedzić, przełożyć do garnka sos i potem dodać makaron. Wymieszać delikatnie. Nałożyć na talerze, dodać ser i natkę pietruszki.
1 z 4

gotowanie_1
2 z 4

gotowanie_2
3 z 4

gotowanie3
4 z 4

gotowanie4
Polecane
„Musztarda z miodem to dla mojej teściowej kulinarna herezja. Staram się, jak mogę, a tej jędzy nigdy nic nie pasuje”
„Synowa gotowała korzonki, a moją kuchnią gardziła, że tłuszcz i paniera. Koszmar nie żona i matka”
Horoskop na jutro 1 grudnia 2024 dla Bliźniąt. Szczęście sprzyja aktywnym i otwartym na zmiany
„Musztarda z miodem to dla mojej teściowej kulinarna herezja. Staram się, jak mogę, a tej jędzy nigdy nic nie pasuje”
Najlepsze składniki aktywne dla dojrzałej skóry – rekomendowane przez ekspertów
Współpraca reklamowa
„Synowa gotowała korzonki, a moją kuchnią gardziła, że tłuszcz i paniera. Koszmar nie żona i matka”
Dubaj dla smakoszy, czyli jedyne w swoim rodzaju atrakcje kulinarne w największym mieście Emiratów
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa