Z szynką i groszkiem
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 420 kcal
Składniki na 4 porcje

● 20 dag makaronu, np. kolanka
● 20 dag gotowanej szynki
● mała puszka zielonego groszku (15 dag)
● 3 pomidory
● 3 łyżki keczupu
● 3 łyżki soku pomarańczowego
● 2 jajka na twardo
● szklanka jogurtu naturalnego
● kilka gałązek koperku
● sól, pieprz
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody według wskazówek na opakowaniu. Osączyć na sicie, przelać zimną wodą.
Zielony groszek osączyć z zalewy. Szynkę pokroić w małą kostkę. Pomidory umyć, pokroić na plasterki. Koperek posiekać.
Jajka na twardo obrać, zmiksować z keczupem, sokiem pomarańczowym i jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron, szynkę, groszek i pomidory polać dressingiem, posypać koperkiem, wymieszać.
Polecane
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa