Wytrawne muffinki
Muffinki są szalenie popularne w Stanach Zjednoczonych. Jedzone są tam na śniadanie, kolację i jako przekąski. Ich najważniejszą zaletą jest to, że przyrządza się je błyskawicznie, a do dodatkami do ciasta mogą być: owoce, warzywa, wędlinę, żółty ser, zioła.

Opublikowano: 09.10.2008, 11:04
Reklama
SKŁADNIKI
Reklama
- 2 szklanki mąki
- łyżka proszku do pieczenia
- łyżka cukru
- łyżeczka soli
- pieprz
- jajko
- szklanka mleka
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- szklanka startej marchwi
- 1/2 czerwonej papryki
Reklama
Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C. Mąkę, proszek, cukier i sól przesiej do jednej miski, dodaj odrobinę pieprzu. Osobno wymieszaj jajko, mleko i masło z marchewką oraz pokrojoną w kostkę papryką. Połącz obie mieszanki. Natłuszczone foremki napełnij do 2/3 wysokości. Piecz 15–20 min. Doskonałe na gorąco i na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa