Sok pomidorowy
W sezonie letnim polecamy zdrowy sok domowej roboty!

Opublikowano: 13.08.2014, 13:26
Reklama
Składniki:
Reklama
- 5 średniej wielkości pomidorów (preferowane odmiany z dużą ilością miąższu np. malinowe)
- woda
- szczypta soli i pieprzu
- opcjonalnie 2 małe ząbki czosnku
Reklama
Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Wlewamy około pół szklanki wody i gotujemy do czasu aż staną się jednolitą masą. Doprawiamy pieprzem i solą i ewentualnie czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Jeśli konsystencja wydaje nam się zbyt gęsta dodajemy jeszcze wody. Całość przecieramy przez geste sito, aby pozbyć się gorzkich nasionek. Jeśli nie planujemy soku pasteryzować na zimę w słoikach możemy zamiast przecierania zmiksować go blenderem. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
12.12.2023, 13:15
01.04.2015, 13:21
13.10.2014, 10:53
Kuchnia
Przepisy na domowe drinki. Jak zrobić dobre i tanie drinki, nie tylko z wódką? Cosmopolitan, Martini, Mojito i nie tylko!
05.02.2022, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa