Sałatka ze szpinakiem i fetą
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 250 kcal

Opublikowano: 09.08.2006, 09:22
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
● 50 dag świeżego szpinaku
● 1/2 ogórka
● 2 dymki
● 10 pomidorków koktajlowych
● Apetina Feta w kostkach Light z bazylią i oregano (20 dag)
● 4 łyżki oliwy
● łyżka białego octu winnego
● sól, pieprz
Szpinak, ogórek i pomidorki umyć, osączyć i osuszyć. Liście szpinaku ułożyć na talerzu. Dymki pokroić w plasterki. Ogórek obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Pomidorki przekroić na połowy.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodać fetę w kostkach. Z octu, szczypty soli i pieprzu oraz oliwy utrzeć sos, polać sałatkę.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Teściowa w Wielkanoc wykrzyczała mi w twarz, że obraziłam Pana Boga. Przez głupotę zrobiła ze mnie bezbożnicę”
17.04.2025, 11:30
Historie
„Mój były facet wpadł w odwiedzany z sałatką jarzynową i nową narzeczoną. Miałam ochotę rzucić w niego chrzanem”
19.04.2025, 14:15
Loading...