Sałatka z soczewicy i rzodkiewek
Przygotowanie: 30 minut
Gotowanie: 40 minut
Porcja: 220 kcal

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 2 jabłka
- 15 dag soczewicy
- cebula
- pęczek rzodkiewek
- seler naciowy
- 1/2 pęczka natki
- 3 łyżki oleju
- łyżka octu winnego
- łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz, kolendra
Soczewicę wsypać do osolonego wrzątku, gotować około 40 minut, odcedzić, ostudzić.
Cebulę obrać, posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Wymieszać z soczewicą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i kolendrą.
Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić na plasterki. Seler naciowy oczyścić, pokroić w krążki. Natkę opłukać, posiekać.
Pozostały olej wymieszać z octem winnym i sokiem z cytryny, przyprawić do smaku.
Soczewicę, jabłka, rzodkiewki i seler wymieszać, polać sosem, posypać natką.
Polecane
„Mój były facet wpadł w odwiedzany z sałatką jarzynową i nową narzeczoną. Miałam ochotę rzucić w niego chrzanem”
„Wielkanoc u synowej to jakaś kpina z tradycji. Okna brudne, żurek zimny, a na dodatek sałatka bez majonezu”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa