Sałatka z rokpolem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 250 kcal

Opublikowano: 17.03.2005, 16:54
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- główka sałaty radicchio
- puszka brzoskwiń
- 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
- 30 dag sera rokpol
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 4 łyżki octu jabłkowego
- 6 łyżek oleju
- listki mięty do dekoracji
- sól, pieprz
Reklama
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Brzoskwinie osączyć z syropu, 4 połówki zmiksować z octem jabłkowym, szczyptą soli i pieprzu.
Zielony pieprz osączyć z marynaty, posiekać, wymieszać z olejem, dodać do puree brzoskwiniowego. Resztę owoców pokroić w cząstki. Ser pokruszyć na spore kawałki.
Liście sałaty opłukać, wymieszać z kawałkami brzoskwiń, serem i orzeszkami. Udekorować listkami mięty. Sosem lekko skropić sałatkę, resztę podać w sosjerce.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Wielkanoc u synowej to jakaś kpina z tradycji. Okna brudne, żurek zimny, a na dodatek sałatka bez majonezu”
12.04.2025, 20:00
Historie
„Mój były facet wpadł w odwiedzany z sałatką jarzynową i nową narzeczoną. Miałam ochotę rzucić w niego chrzanem”
19.04.2025, 14:15
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa