Ryba w galarecie
Przygotowanie: 45 minut
Oczekiwanie: 4 godziny
Porcja: 80 kcal

SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
- 60 dag filetów z morszczuka
- opakowanie mrożonki sałatka wykwintna
- łyżka żelatyny
- szklanka białego wytrawnego wina
- pęczek koperku
- sól, biały pieprz, słodka papryka
Filety umyć, osuszyć. Mrożonkę (bez rozmrażania) wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 2-3 minuty. Dołożyć ryby, przyprawić pieprzem i papryką, gotować na bardzo małym ogniu ok. 10 minut. Ryby i warzywa odcedzić, wywar zachować.
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącego wywaru z warzyw i ryby. Dolać wino.
Formę (np. w kształcie ryby) opłukać zimną wodą, wlać cienką warstwę wywaru z wi- nem i żelatyną, schłodzić.
Ugotowane filety ryby podzielić na niewielkie kawałki. Gałązki koperku opłukać. Połowę ryb, warzyw i koperku ułożyć w formie, polać połową galarety, schłodzić.
Ułożyć resztę ryb i warzyw, polać pozostałą galaretą. Formę przykryć folią aluminiową, wstawić na 4 godziny do lodówki. Formę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, ostrożnie wyjąć galaretę na półmisek.
Polecane
„Mój mąż był zimny jak galareta. Nie miałam skrupułów, by w chłodne jesienne wieczory rozgrzewać się z kolegą z pracy”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa