Reklama

●5 grzybów mun (lub podgrzybków)
●1/2 l bulionu drobiowego
●20 dag makaronu sojowego
●20 dag piersi kurczaka
●białko z 1 jajka
●sól
● 2 łyżki maki ziemniaczanej
● łyżka oleju
● 2 łyżki posiekanej dymki
●3 łyżki sosu sojowego
●pieprz
●cukier
[adsense]
Grzyby namocz na noc, ugotuj w tej samej wodzie. Potnij w paski, wywar wlej do bulionu. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso pokrój w kawałki, wymieszaj z białkiem, solą i mąką ziemniaczaną. Smaż 2 min wraz z dymką na rozgrzanym oleju, mieszając. Zagotuj bulion, dodaj sos sojowy, wrzuć grzyby, mięso z dymką, przypraw cukrem, solą i pieprzem. Zupę wlej do miseczek z makaronem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama