Migdałowa tarta
Przepis na migdałową tartę. Przygotowanie: 55 min, kaloryczność 360 kcal, dla 6-8 osób

● 1 kg winnych jabłek
● 50 ml brandy
● 45 dag mrożonego ciasta francuskiego
● 15 dag cukru
● szklanka kremówki
● 3 żółtka
● 3 łyżki posiekanych migdałów
● 1/2 łyżki masła
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, potnij w kostkę. Zalej brandy, odstaw na 30 min. Ciasto rozmroź, wylep nim formę na tarte. Oprósz 3 łyżkami cukru, wyłóż osaczone jabłka. Piecz 15 min w temp. 180°C. Kremówkę roztrzep z żółtkami i odlaną brandy. Masę wylej na przestudzone ciasto. Posyp pokruszonymi migdałami, resztą cukru i masłem pokrojonym na wiórki. Piecz 30 min. W temp. 200°C. Podawaj na ciepło.
Zabawa w „migdałowego króla” wskaże ci przyszłość. Uwaga, wróżba sprawdza się tylko 6 stycznia wieczorem
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa