Karmelki
Przepis na domowe karmelki. Te słodycze sama wykonasz sama w domu!

● 30 dag cukru
● 5 dag płynnego miodu
● skórka otarta z 1 pomarańczy
● 25 dag śmietany 30%
● 5 dag masła
[adsense]
Zagotuj w garnku cukier, miód, 5 łyżek wody. Dodaj skórkę pomarańczową, wymieszaj. Osobno zagotuj śmietanę. Połącz wszystko i gotuj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie jednolita brązowa masa (ok. 10 min). Na zimny półmisek wylej parę kropel masy, jeśli od razu zastyga, to znak, że karmel gotowy. Dodaj masło, wymieszaj. Formę wyłóż folią aluminiową, natłuść, napełnij masą. Wygładź, odstaw do ostygnięcia. Gdy stwardnieje, pokrój ją w kostkę. Wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygła.
Polecane
„Marynarka męża pachniała słodkim karmelem. Ciekawe, o którą wyperfumowaną lalunię ocierał się ten drań”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa