Reklama

●70 dag filetów z dorsza
●sól
●pieprz
●sok z cytryny
●olej
●2 marchewki
●2 dymki ze szczypiorem
●2 łyżki masła
●20 dag ryżu
●20 dag mrożonego groszku
●2 szklanki bulionu
●curry
●1/2 szklanki gęstej śmietany
●koperek
●słodka papryka w proszku
[adsense]
Filety opłucz, osusz. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Usmaż z obu stron na oleju na chrupiąco. Marchewki i dymki obierz, pokrój w plastry, szczypior posiekaj. Na maśle zeszklij dymki ze szczypiorem, wsyp ryz i podsmaż, mieszając. Dodaj plastry marchewki, groszek, wlej bulion, przypraw solą, pieprzem i curry. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. Na ryżu połóż gotowe ryby, polej śmietaną, posyp koperkiem, oprósz papryką i duś chwilę pod przykryciem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama