Bliny
Czas przygotowania 45 min
Porcja 220 kcal

Opublikowano: 25.11.2007, 17:53
Reklama
Na 4 porcje:
Reklama
- 2 szklanki mleka
- 3 jajka
- po 25 dag mąki pszennej i gryczanej
- 3 dag drożdży
- sól
- po łyżeczce cukru i masła
- słonina do smarowania patelni
Reklama
Drożdże wymieszaj z 1/3 mleka, dodaj połowę mąki, wyrób i postaw do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, dodaj sól, cukier, płynne masło, żółtka i resztę mąki. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Rozprowadzaj ciasto stopniowo letnim mlekiem i znów odstaw, by wyrosło. Dodaj ubite białka i odstaw jeszcze na 15 min. Smaż na rozgrzanej, natłuszczonej słoniną patelni.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa