Składniki na 16 porcji

  • 6 opakowań (po 25 dag) serka homogenizowanego
  • 5 żółtek
  • 1/2 kg masła
  • 3 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/2 szklanki soku grejpfrutowego
  • po 1 torebce galaretki: agrestowej, pomarańczowej, wiśniowej,
  • cytrynowej


Żelatynę rozpuścić w gorącym soku. Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając po 1 szklance wody na torebkę proszku.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać serki homogenizowane, zmiksować na jednolitą masę.
Masę serową podzielić na 5 części. Jedną część wymieszać z żelatyną, nałożyć do dużej misy, wstawić do lodówki na godzinę.
Pozostałe galaretki miksować z porcjami masy tuż przed nałożeniem do tortownicy. Każdą kolejną warstwę kłaść po zastygnięciu poprzedniej, schładzać.