Ragout wieprzowe z pieczarkami
Przygotowanie: 40 minut
Duszenie: ok. 1 godziny
Porcja: 320 kcal

Opublikowano: 20.06.2005, 11:56
Reklama
Składniki na 8 porcji
Reklama
- 80 dag karkówki
- 10 dag boczku
- 2 cebule
- 20 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- papryka
- 100 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml bulionu
- 100 ml wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki oleju
- 2 ziarna ziela angielskiego
- listek laurowy
- szczypta Ziół prowansalskich PRYMAT
- papryka słodka, kminek, pieprz, sól
Reklama
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Boczek pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić. Pieczarki obrać, pokroić na ćwiartki. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki.
Olej rozgrzać w rondlu, przesmażyć boczek. Dodać karkówkę, przesmażyć. Wrzucić pieczarki, cebulę, czosnek i paprykę, smażyć 10 min.
Wlać bulion i wino, dodać przecier pomidorowy i przyprawy, dusić do miękkości ok. 1 godziny.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Historie
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
27.04.2025, 15:30
Kuchnia
Szynka wieprzowa pieczona w całości, aromatyzowana goździkami według przepisu Magdy Gessler. Zrobisz ją nie tylko na Wielkanoc!
12.04.2022, 19:00
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Historie
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
27.04.2025, 15:30
Historie
„Mój mąż to z zawodu kanapowiec, a z zamiłowania bałaganiarz. Mam na niego sprytny plan z teściową w roli głównej”
22.03.2025, 17:00
Historie
„Szwagierka działała na mnie hipnotyzująco. Żałuję, że nie skorzystałem z okazji, bo miałbym z nią lepiej niż z żoną”
25.03.2025, 15:50
Historie
„Miał być tort z truskawkami i kosze pełne czereśni. Ale teściowa z naszego wesela zrobiła festiwal bezguścia”
11.06.2025, 06:00
Historie
„Pojechałem na wakacje z żoną, a wróciłem z jej aktem zgonu. Chciałem z nią leżeć na piasku, a nie chować ją w piachu”
04.05.2025, 10:30
Historie
„Zamiast magnesika z bursztynkiem przywiozłam z Darłówka prawdziwy skarb. Tylko ja wiem, ile mnie kosztował”
23.05.2025, 15:11
Historie
„Romans z sąsiadem miał być antidotum na samotność emerytki. Nie tylko ja korzystałam z jego towarzystwa”
02.06.2025, 21:00
Historie
„Poszedłem na grilla u sąsiadów z bloku z uprzejmości. Między kiełbaską, a karkówką poznałem przepis na życiowy sukces”
09.05.2025, 10:30
Moda i uroda
Wymarzona rutyna pielęgnacyjna z nowym serum z niacynamidem i kremem z filtrem SPF50
Współpraca reklamowa
05.05.2025, 14:31
Historie
„Wakacje w Portugalii skończyły się z wielkim hukiem. Tajemnicza koperta uświadomiła mi, z jakim dwulicowym łotrem żyję”
09.06.2025, 13:15
Historie
„Córka przed maturą uciekła z domu z jakimś chłystkiem. Zabrał mi dziecko i zniszczył jej przyszłość”
11.05.2025, 21:15
Historie
„Zakochałem się w dziewczynie z gór, ale jej tatuś nie chciał zięcia z miasta. Wieśniak z ciupagą mnie nie przegoni”
28.01.2025, 14:24
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa