Porcja: 306 kcal
Przygotowanie: 25 minut

Składniki na 6 porcji
12 jajek ugotowanych na twardo
150 g mrożonych prawdziwków
2 cebule
3 łyżki oliwy
mały pęczek koperku
100 ml śmietanki
surowe jajko
50 g tartej bułki
2 łyżki masła
sól
pieprz

Jajka przekroić ostrym nożem wzdłuż na pół. Białka i żółtka ostrożnie wyjąć, tak by nie uszkodzić skorupek, posiekać. Skorupki zachować. Grzyby rozmrozić, drobno pokroić. Cebule posiekać. Podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać grzyby i również je lekko podsmażyć. Dołożyć posiekane jajka, posiekany ko- perek i śmietankę, sól i pieprz. wymieszać. Nadzienie włożyć do skorupek. Wierzch wyrównać, posmarować rozmąconym jajkiem, posypać tartą bułką. Podsmażyć na reszcie oliwy wymieszanej z masłem.

przygotowanie potraw: Restauracje "U Fukiera" i "Słodki-Słony"

Zobacz inne przepisy Magdy Gessler na Wielkanoc. Zapraszamy na kobieta.pl