Cassava: nowy superfood z Brazylii
Cassava to nowe warzywo, które dołączyło do grona superfoods. Cassava rośnie w Brazylii i Południowej Azji, jak smakuje Cassava i jakie ma właściwości?

Cassava nowy superfood w diecie
Bogata w cenny kwas foliowy, odżywcze węglowodany i witaminę A i C Cassava, czyli maniok jadalny może być kolejnym tzw. superfood na wiosnę. Oryginalnie ta odmiana manioku pochodzi z Brazylii, ale uprawia się ją także w kilku krajach Azji, np. w popularnej turystycznie Tajlandii. Cassavę można jeść podobnie do batatów w wersji prażonej - frytki z cassavy czy chipsy są zdrową i oryginalną przekąską. Z manioku jadalnego powstaje też mąka, która jest idealna dla osób z nietolerancją glutenu.
Cassava zalety dla organizmu
Cassava dzięki odżywczym składnikom świetnie wpływa na wygląd naszej skóry, można też poprawić dzięki niej kondycję paznokci. Jednak zbawienny działanie może mieć na źle funkcjonujące jelita - jedzenie cassavy zdecydowanie wspomaga ich pracę. Obecnie coraz większą popularność zyskuje mąka z cassavy, która idealnie nadaje się jako składnik diety paleo i wegańskiej.
Wygląda więc na to, że brazylijski maniok będzie super modny tej wiosny!
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa