Afrodyzjaki na waszym talerzu
Zawarte w niektórych roślinach, przyprawach lub potrawach minerały mają działanie silnie pobudzające. Może warto je wykorzystać dla podniesienia temperatury spotkania z ukochanym?

- Naj
Zioła, niektóre owoce i warzywa, a także odpowiednio skomponowane potrawy – to tradycyjne, stosowane w magii ludowej wielu narodowości i społeczeństw afrodyzjaki. Współczesne badania naukowe potwierdziły, że dzięki dużej zawartości odpowiednich witamin i mikroelementów oraz ich niepowtarzalnych proporcjach, potrawy te rzeczywiście mają wpływ na naszą seksualność. Jeśli więc planujesz kolację z ukochanym i zależy ci na romantycznym nastroju i miłosnych uniesieniach, tworząc menu, wykorzystaj naturalne afrodyzjaki! Oto one.
BANANY – powszechnie uważa się, że liście bananowca wzmacniają erotyczne doznania, a także… podnoszą płodność kobiet.
BRZOSKWINIE – ich owoc nazywany jest „biustem Wenus”. Poprawiają potencję u mężczyzn.
FIGI – soczyste, słodkie i mięsiste. Podobno są świetną zapowiedzią nocy pełnej ekstazy.
GRANATY – z uwagi na kształt i ostry smak stały się symbolem rozkoszy oraz płodności już za czasów króla Salomona.
PIGWA – podobno to pigwą właśnie, a nie jabłkiem, Ewa skusiła Adama. Warto deser rozpocząć od tego owocu.
ORZECHY – już u starożytnych Greków i Rzymian z nich właśnie przygotowywano specyfiki mające wyleczyć bezpłodność. Dodatkowo od kilku tysięcy lat używa się ich, aby pobudzić namiętność kochanka.
Warzywa:
MARCHEWKA – od niepamiętnych czasów jej przecier wykorzystywany był jako podstawa do sporządzania wszelkich miłosnych mikstur i trunków.
SZPARAGI – to wspaniały afrodyzjak dla mężczyzn. Najlepiej przygotować je w połączeniu z… mlekiem i miodem.
Zioła:
KOPER – zwiększa siłę i poprawia kondycję. Wykorzystywali go rzymscy wojownicy zarówno przed walką jak i przed nocą z ukochaną.
KOZIERADKA – zawiera diosgenin – substancję stosowaną współcześnie do syntezy hormonów płciowych.
MIĘTA – regularne picie jej naparu, polecane bywa przez lekarzy nawet w przypadkach impotencji i spadku libido.
MIRT – hodowany był w Grecji wokół świątyń Afrodyty. Wykonany z niego napar wzmaga namiętność kochanków.
OREGANO (DZIKI MAJERANEK) – odpręża i dodaje odwagi zakochanym. Legenda głosi, że… powstał z oddechu Afrodyty!
ROZMARYN – uspokaja serce, pobudza pracę mózgu i dobrze działa na system nerwowy.
TAWUŁA – wykorzystywana ze względu na wspaniały zapach. Kiedyś pachniały nią sypialnie młodych par.
ŻEŃ-SZEŃ – regularnie zażywany poprawia sprawność fizyczną i umysłową, potencję i dobre samopoczucie Przyprawy:
CHILI – dodaje odwagi, rozpala, pozwala uwierzyć w siebie. Aztekowie stosowali je z powodzeniem przez pięć tysięcy lat.
CYNAMON – świetnie wzmaga namiętność. Dlatego wykorzystuje się go też w produkcji kadzideł.
BAZYLIA – jej świeże listki, stosowane są jako dodatek do potraw, deserów albo składnik napojów, mają działanie pobudzające.
DURIAN – w Indiach uważany za wyjątkowo silny afrodyzjak. Kochanka podająca go partnerowi, musi liczyć się z tym, że noc będzie długa i bezsenna.
GAŁKA MUSZKATOŁOWA – silny afrodyzjak. Wykorzystywany w nadmiarze może powodować nawet halucynacje.
IMBIR – poprawia krążenie. Jako afrodyzjak wykorzystywany jest w Chinach od trzech tysięcy lat.
JAŁOWIEC – według Kamasutry namoczone w wodzie owoce jałowca są napojem na poprawę wigoru.
PIEPRZ SICHUAN – znany w Chinach jako pieprz kwiatowy. Sporządza się z niego afrodyzjaki, mieszając w równych proporcjach z imbirem i żeń-szeniem.
SZAFRAN – w moc szafranu wierzyli Egipcjanie, Asyryjczycy i Arabowie. Ma pobudzać krążenie krwi. Jest jedną z najdroższych przypraw, bo na 450 g gotowego szafranu potrzeba sto tysięcy kwiatów.
WANILIA – Aztekowie i Francuzi dodawali ją do czekolady na poprawę smaku. Ma opinię delikatnego afrodyzjaku.
Owoce morza:
O ich znakomitych właściwościach wiedziała już Afrodyta. To ona pierwsza nakazywała podobno służącym komponować z nich potrawy przed miłosną nocą. I miała rację. Owoce morza zawierają cynk, selen, witaminę E oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Wszystkie te składniki wpływają na płodność i sprawność seksualną. Najwięcej składników mają ostrygi. Słynny Casanova zjadał jednorazowo 50 sztuk. Popularne są także krewetki, małże, mule i kraby.
Polecane
„Mąż zrobił ze mnie pośmiewisko na rodzinnej kolacji. Wszyscy byli w szoku, gdy rzuciłam talerzami”
„Minione święta Wielkanocne to była jazda bez trzymanki. Talerze latały, a nie było jeszcze mowy o wyborach i polityce”
Matryca losu dla pary jest drogą do poznania prawdy o partnerze i waszej relacji. Zapis skrywa miłosną wiadomość
Rytuał Leśnej Jagody na szczęście w miłości. W 5 minut złączysz wasze serca na zawsze
4 zioła na potencję i libido, które rozpalą miłosny żar. Te naturalne afrodyzjaki działają lepiej niż viagra
„W naszym małżeństwie wiało chłodem. Myślałam, że mąż ma kogoś na boku, ale okazało się, że prawda jest jeszcze gorsza”
„Nasza parapetówka zmieniła się w hiszpańską telenowelę. W powietrzu latały talerze, wyzwiska i papiery rozwodowe”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa