Zdrowe odżywianie w chorobie nowotworowej
Wyjątkowa książka kucharska. Zespół Penny Brohn Cancer Care we współpracy ze specjalistką żywienia Christine Bailey przygotował zbiór przepisów przeznaczonych specjalnie dla osób z chorobą nowotworową. „Zdrowe odżywianie w chorobie nowotworowej. Książka kucharska” ukazała się 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

Dla osób dotkniętych chorobą nowotworową zdrowe odżywianie jest szczególnie ważne. Badania naukowe dowodzą, że odpowiednio dobrana dieta może zarówno chronić przed nowotworem, jak i wywierać zdecydowany wpływ na terapię, przed jej rozpoczęciem, w trakcie trwania i po zakończeniu.
Ponieważ osoby chore często zmagają się z brakiem energii i apetytu, ważne jest, aby proponowane posiłki były nie tylko zdrowe, ale także proste i szybkie w przygotowaniu oraz smaczne. Takie właśnie są dania zaprezentowane w książce przygotowanej przez zespół Penny Brohn Cancer Care.
Dzięki ponad trzydziestoletniemu doświadczeniu zespołu we wspieraniu osób dotkniętych chorobą nowotworową wypracowano praktyczne i oparte na wiedzy podejście do ich potrzeb. Największy nacisk położono na te pokarmy, które mogą pomagać w łagodzeniu najczęstszych objawów, co zwykle stanowi ważną część każdej terapii przeciwrakowej. Przepisy opracowane przez Christine Bailey, szefa kuchni i specjalistkę żywienia, nie tylko są przyjazne, lekkostrawne i obfitujące w składniki odżywcze, ale też dostarczają energii na cały dzień i są pyszne.
Więcej informacji:
http://www.gjksiazki.pl/ksiazki,1,21,720,zdrowe-odzywianie-w-chorobie-nowotworowej-ksiazka-kucharska.html