Zupa ziemniaczana
PORCJA: 360 kalorii
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
GOTOWANIE: 1 godzina 20 minut

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
wędzona kość lub wędzone żeberka (60 dag)
włoszczyzna
5-6 ziemniaków
garść suszonych grzybów
puszka zielonego groszku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz ziołowy, ziele angielskie
śmietana do dekoracji
Ugotować 1 i 1/2 l wywaru na kości lub żeberkach. Do garnka z wywarem wrzucić obrane ziemniaki i czosnek, umytą i oczyszczoną włoszczyznę oraz suszone grzyby.
Przyprawić solą, szczyptą pieprzu ziołowego, zielem angielskim. Gotować do miękkości.
Grzyby i wszystkie warzywa wyjąć z wywaru. Grzyby pokroić w paseczki, marchew w talarki, ziemniaki zmiksować. Wywar przecedzić.
Wszystkie składniki (oprócz reszty włoszczyzny) ponownie dodać do wywaru.
Żeberka lub kość obrać
Polecane
„Dzieliliśmy z mężem wszystko na pół, ale gdy straciłam pracę, zaczął liczyć każdą łyżkę zupy. Czułam się jak szkodnik”
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
„Teściowa chce mnie wychować na swoje podobieństwo. Zbuntowałam się, a czarę goryczy przelała kobiałka truskawek”
„Połóg był trudny, ale nie tylko dziecko zafundowało mi bezsenne noce. W 3 tygodnie mąż zatęsknił za kawalerskim życiem”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa
Chmiel – zielony bohater urody, zdrowia i smaku
Współpraca reklamowa
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa