Zupa z pora
Przepis na zupę z pora. Przygotowanie: 45 min, kaloryczność 270 kcal, dla 4 osób

SKŁADNIKI:
● 3 pory
● masło
● 6 szklanek bulionu warzywnego z kostki
● 3 ziemniaki
● liść laurowy
● ziele angielskie
● serek topiony śmietankowy
● sól
● pieprz
● tymianek
● 20 dag szynki
● 25 dag makaronu kokardki
Pory umyj, oczyść, białe części pokrój i podduś na 2 łyżkach masła. Włóż do garnka. Wlej bulion, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj 25 min. Dodaj pokrojony serek, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem, włóż pokrojoną w paski szynkę, podgrzewaj jeszcze chwilę.
Polecane
„Starsza sąsiadka z hukiem się rozwiodła, a ja od lat tkwię w nieszczęśliwym małżeństwie. Może teraz na mnie pora”
„Zapach żółtej fasolki szparagowej przyciągnął ciekawskiego sąsiada. Od tamtego dnia wpadał nie tylko w porze obiadowej”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa