Zupa z fasolą i pulpecikami
Przygotowanie: 30 minut
Gotowanie: 1 godzina 30 minut
Porcja: 590 kcal

Składniki na 4 porcje
1/2 kg wieprzowiny z kością
10 dag boczku
20 dag mielonego mięsa
włoszczyzna
20 dag pieczarek
cebula
25 dag czerwonej fasoli
2 ziemniaki
majeranek
łyżka natki
sól, pieprz
Fasolę opłukać, namoczyć na noc w letniej wodzie.
Mięso opłukać, wraz z kością włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, zagotować.
Włoszczyznę oczyścić, umyć, drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do mięsa. Gotować około 1 godziny. Mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić i włożyć z powrotem do zupy.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Dodać do wywaru i całość gotować jeszcze 20 minut. Fasolę ugotować w wodzie, w której się moczyła. Kiedy będzie prawie miękka, dodać do zupy.
Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Uformować małe kuleczki i wrzucić do gotującej się zupy, gotować jeszcze około 10 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Boczek pokroić na małą kostkę, wraz z pieczarkami i cebulą podsmażyć na patelni, dodać do zupy. Przed podaniem zupę posypać natką.
Polecane
„Teściowa zakopała cały spadek na grządce z fasolką szparagową. Bała się złodziei, ale okradł ją ktoś najbliższy”
„Zapach żółtej fasolki szparagowej przyciągnął ciekawskiego sąsiada. Od tamtego dnia wpadał nie tylko w porze obiadowej”
„Teściowa zakopała cały spadek na grządce z fasolką szparagową. Bała się złodziei, ale okradł ją ktoś najbliższy”
„Zapach żółtej fasolki szparagowej przyciągnął ciekawskiego sąsiada. Od tamtego dnia wpadał nie tylko w porze obiadowej”
„Teściowa przyniosła mi pękaty worek zielonej fasolki szparagowej. Myślałam, że to prezent, ale byłam w wielkim błędzie”
„Dzieliliśmy z mężem wszystko na pół, ale gdy straciłam pracę, zaczął liczyć każdą łyżkę zupy. Czułam się jak szkodnik”
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
Wymarzona rutyna pielęgnacyjna z nowym serum z niacynamidem i kremem z filtrem SPF50
Współpraca reklamowa
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
„Miał być tort z truskawkami i kosze pełne czereśni. Ale teściowa z naszego wesela zrobiła festiwal bezguścia”
„Zaszłam w ciążę i teściowa traktuje mnie jak jajko. Wymyśla wiejskie zabobony i kontroluje każdy mój ruch”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa