Zupa seczuańska
Przygotowanie: 40 min, kaloryczność: 220 kcal, dla 10 osób

- Naj
SKŁADNIKI:
- 4 suszone prawdziwki
- 100 g chudej wieprzowiny
- 300 g kapusty pekińskiej
- 2 cebulki dymki
- 50 g makaronu sojowego
- 2 łyżki oleju
- litr bulionu drobiowego z kostki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka sosu sojowego
- łyżka czerwonego octu winnego
- łyżeczka oleju sezamowego
- ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
Grzyby mocz przez 20 min w letniej wodzie, gotuj w tej samej wodzie 25 min. Wyjmij, pokrój w paski. Mięso pokrój w cienkie paski. Kapustę oczyść, grubo poszatkuj. Cebulki potnij w piórka. Makaron sojowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Mięso, kapustę i grzyby podsmażaj na oleju 3 min. W rondlu zagotuj bulion, wrzuć podsmażane mięso, kapustę i grzyby, gotuj 5 min. Dodaj koncentrat pomidorowy, makaron i sos sojowy, gotuj 20 min. Dodaj cebulki, ocet, olej sezamowy i szczyptę papryki. Wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Polecane
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
Por na miłość kryje w sobie wielką moc. Wystarczy dodać go do zupy, ale jest 1 haczyk
Zupy dietetyczne, które przygotujesz w kilka chwil. 5 fit przepisów na pyszne, niskokaloryczne posiłki na lato
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa