Zupa myśliwska
PRZYGOTOWANIE: 20 min
OCZEKIWANIE: 30 min
GOTOWANIE: 1 godzina
PORCJA: 150 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
kość wołowa
włoszczyzna
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
5-6 ziemniaków
2 dag suszonych borowików
2 średnie cebule
2-3 łyżki oleju
30 dag wołowiny
4 ząbki czosnku
majeranek, sól, pieprz
3 l wody zagotować z kością. Dodać pokrojoną włoszczyznę, liść, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotować godzinę. Ziemniaki obrać, pokroić, dodać do zupy na 20 min przed końcem gotowania.
Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 30 min, po czym osączyć, pokroić w paseczki i przesmażyć na odrobinie oleju.
Czosnek i cebule obrać, drobno posiekać, dodać do grzybów, oprószyć majerankiem i pieprzem. Smażyć przez kilka minut i dodać do wywaru wołowego.
Wołowinę pokroić w cieniutkie paseczki, mocno podsmażyć na reszcie tłuszczu, po czym włożyć do zupy. Ewentualnie można jeszcze dodać zacierki. Zupę myśliwską można zjeść w Białowieży w pensjonacie Sioło Budy.
Polecane
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
Por na miłość kryje w sobie wielką moc. Wystarczy dodać go do zupy, ale jest 1 haczyk
Zupy dietetyczne, które przygotujesz w kilka chwil. 5 fit przepisów na pyszne, niskokaloryczne posiłki na lato
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa