Zupa kremowa z trzech ziaren
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
PORCJA: 510 kcal

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
2 puszki kukurydzy
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 szklanki bulionu warzywnego
strąk czerwonej papryczki chili
limetka lub cytryna
1/2 pęczka natki pietruszki lub kolendry
szklanka śmietany kremówki
20 dag mrożonego groszku
puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz cayenne
Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, posiekać.
Papryczkę chili rozkroić, oczyścić z pestek, opłukać, posiekać. Limetkę lub cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Natkę opłukać, listki oderwać od gałązek, wymieszać z chili i skórką z cytryny.
Kukurydzę (4 łyżki odłożyć) włożyć do garnka, dodać bulion, cebulę i czosnek, gotować na średnim ogniu 15 minut. Dodać śmietanę, zmiksować lub przetrzeć przez sito, zagotować.
Fasolę osączyć, przelać na sicie gorącą wodą. Dodać do zupy wraz z groszkiem i odłożoną kukurydzą, gotować 5 minut na małym ogniu. Zupę przyprawić solą i pieprzem cayenne. Przed podaniem dodać mieszankę skórki cytrynowej, chili i natki.
Polecane
4 stycznia weź garść ziaren tego kuchennego produktu. Przyciąga pieniądze i pomaga w miłości
Babciny rytuał miłosny z użyciem 3 ziaren kawy. Wystarczy chwila, by rozpalić uczucie
Macy Gray zagra w Polsce! Trzy koncerty z okazji 25-lecia albumu „On How Life Is”
Współpraca reklamowa
Ten święty talizman działa tylko w Trzech Króli. Zapewni ci szczęście w nowym roku
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa