Zrazy z bazyliowym farszem
Przygotowanie: 1h, dla 4 osób, kaloryczność 380 kcal

SKŁADNIKI:
● 60 dag schabu bez kości
● sól
● pieprz
● 3 łyżki oliwy
● pęczek bazylii
● 5 dag startego żółtego sera
● 2 ząbki czosnku
● olej
● 2 łyżki masła
● łyżka mąki
Mięso umyj, osusz, potnij na kotlety. Rozbij je tłuczkiem, oprósz sola i pieprzem, skrop łyżką oliwy. Pozostaw na 20 min pod przykryciem. Listki bazylii oderwij od gałązek, opłucz, otrzep. Zmiksuj z żółtym serem, obranym czosnkiem i reszta oliwy. Masę rozsmaruj na sznyclach, zroluj i zepnij wykałaczkami. Obsmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Przełóż do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia, na każdym połóż kawałeczek masła, zapiekaj 20 min w temp. 180°C. Sos spod pieczeni wymieszaj z mąka, przypraw do smaku. Zrazy podawaj z sosem i kluseczkami kładzionymi. NASZA RADA: Do potrawy pasuje surówka z liści młodego szpinaku, dymki i rzodkiewek, z sosem winegret.
Polecane
„Mąż interesował się mną tylko wtedy, kiedy robiłam golonkę albo zrazy. Wodze fantazji puszczałam z kochankiem”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa