Ziemniaki zapiekane z serem i boczkiem
Zapiekanka z serem camembert i boczkiem. Pycha!

●3/4 kg ziemniaków
●4 chude plastry bekonu bez skórki
●2 cebule
● 2 łyżki posiekanego szczypioru
●1 camembert
●pieprz
●100 ml śmietanki 12%
[adsense]
Obrane ziemniaki gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 15 min. Osacz, pokrój na kawałki i przełóż do natłuszczonego naczynia do zapiekania. Bekon potnij w cienkie paski, usmaż na chrupiąco na dużym ogniu. Cebule obierz i potnij w piórka, wymieszaj z bekonem i szczypiorem. Ser pokrój na plastry. Ziemniaki posyp bekonem z cebula i szczypiorem. Przypraw pieprzem, polej śmietaną. Na wierzchu połóż plastry sera, zapiekaj ok. 10 min, aż ser zacznie się topić.
Polecane
„Teściowa przed Wielkanocą urządziła mi kontrolę jakości w domu. Wytykała smugi w oknach i ziemniaki w żurku”
„Po rozwodzie ubieram się w lumpeksach, a ser z dyskontu to luksus. Koleżanki ze mnie szydzą, ale ja się nie poddam”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa