Żeberka z fasolą

- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 17:52
Reklama
- 70 dag chudych żeberek
- szklanka białej fasoli
- kolba białej i czerwonej cykorii
- natka
- 4 łyżki oleju
- przyprawa do wieprzowiny
- łyżka mąki
- łyżeczka masla
- sól, pieprz
Reklama
Żeberka potnij na pojedyncze kawałki, umyj, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Posól, popieprz, odstaw na 1 godz. do lodówki. Fasolę (namoczoną poprzedniego dnia) ugotuj. Pod koniec gotowania osól. Odcedź, wymieszaj z masłem. Żeberka oprósz mąką, usmaż z każdej strony na złoty kolor na gorącym oleju. Kolby cykorii umyj, pozbaw gorzkich końcówek (odetnij od końca ok. 1/3 kolby), podziel na liście. Ułóż na talerzu liście cykorii, na nich układaj usmażone mięso i ugotowaną fasolę z masłem. Udekoruj listkami natki. Podawaj z surówką z kwaszonego ogórka i papryki.
Reklama
Reklama
Reklama