Żeberka z fasolą

Opublikowano: 02.03.2007, 17:52
Reklama
- 70 dag chudych żeberek
- szklanka białej fasoli
- kolba białej i czerwonej cykorii
- natka
- 4 łyżki oleju
- przyprawa do wieprzowiny
- łyżka mąki
- łyżeczka masla
- sól, pieprz
Reklama
Żeberka potnij na pojedyncze kawałki, umyj, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Posól, popieprz, odstaw na 1 godz. do lodówki. Fasolę (namoczoną poprzedniego dnia) ugotuj. Pod koniec gotowania osól. Odcedź, wymieszaj z masłem. Żeberka oprósz mąką, usmaż z każdej strony na złoty kolor na gorącym oleju. Kolby cykorii umyj, pozbaw gorzkich końcówek (odetnij od końca ok. 1/3 kolby), podziel na liście. Ułóż na talerzu liście cykorii, na nich układaj usmażone mięso i ugotowaną fasolę z masłem. Udekoruj listkami natki. Podawaj z surówką z kwaszonego ogórka i papryki.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa