Żeberka miodowo-musztardowe
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 2-3 godziny
Grillowanie: ok. 25 minut
Porcja: 480 kcal

Opublikowano: 20.06.2006, 10:44
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 1 kg żeberek
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy
- sok z 1 cytryny
- 8 łyżek soku ananasowego
- 6 łyżek keczupu
- słoik sosu musztardowego
- sól, pieprz
Reklama
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na kawałki (z 1 lub 2 kostkami), natrzeć solą i pieprzem.
Miód wymieszać z oliwą, musztardą, sokiem z cytryny, sokiem ananasowym i keczupem, przyprawić szczyptą soli i pieprzu.
Kawałki mięsa ułożyć w misce, polać marynatą, przykryć, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Żeberka osączyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, grillować ok. 25 minut często obracając i smarując marynatą. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw i sosem musztardowym.
Reklama
Reklama
Reklama
17.06.2021, 11:20
Fryzury
Modne kolory włosów na 2022: piaskowy blond, miodowe pasemka i bogaty brąz będą hitem w nowym roku!
25.11.2021, 17:43
13.01.2021, 11:55
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa