Zapiekanka z ryb i ziemniaków
Przepis na zapiekankę z ryb i ziemniaków. Sycąca, aromatyczne, łatwa. Taka jest ta zapiekanka.

● 1/2 kg ziemniaków
● sól
● 1/2 kg filetów rybnych
● sok z cytryny
● pieprz
● masło do posmarowania naczynia
● 250 ml sosu pomidorowego (lub keczupu)
● 3 łyżki ostrego żółtego sera (startego na tarce)
● 1/2 pęczka natki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonym wrzątku, ostudź, obierz. Przepuść przez maszynkę o dużych oczkach. Filety rybne skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, pozostaw pod przykryciem na 20 min w chłodnym miejscu. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem, ułóż w nim filety rybne, polej sosem pomidorowym (lub keczupem), posyp startym żółtym serem. Przykryj warstwą ziemniaków (można je uformować). Zapiekaj 40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180OC. Wierzch posyp posiekaną natką.
Polecane
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa