Zapiekane brzoskwinie z migdałami
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 465 kcal

Składniki na 6 porcji
● 1 duża puszka brzoskwiń w syropie (50 dag)
● 3 jajka
● szklanka słodkiej śmietanki
● 1/2 szklanki cukru pudru
● aromat waniliowy
● szklanka mielonych migdałów
● garść płatków migdałowych
● masło do formy
Brzoskwinie dokładnie osączyć z syropu. Natłuścić naczynie żaroodporne i ułożyć w nim ciasno brzoskwinie - przeciętą stroną do góry.
Jajka ubić na gładką masę, stopniowo dodając śmietankę i cukier puder. Dosypać mielone migdały i wlać aromat waniliowy. Zalać brzoskwinie.
Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C. Na suchej patelni zrumienić lekko płatki migdałowe i posypać wierzch upieczonego deseru.
Polecane
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa