Włoskie szpadki
grill warzywny

Opublikowano: 16.06.2008, 14:14
Reklama
- bakłażan
- papryka zielona i czerwona
- 2 cebule
- kilkanaście małych pomidorków
Reklama
Marynata:
- 3 łyżki oliwy
- zmiażdżony ząbek czosnku
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Reklama
Bakłażan umyj, pokrój na grube plastry, a następnie na cząstki, posól i przełóż na sito. Poczekaj, aż obcieknie sok. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na cząstki wielkości kawałków bakłażana. Podobnie pokrój obrane cebule. Wymieszaj składniki na marynatę, posmaruj się warzywa (łącznie z umytymi pomidorkami) i odstaw pod przykryciem na 3 godz. Po tym czasie osącz je z marynaty. Nadziewaj kolejno na natłuszczone szpadki. Ułóż je na tackach aluminiowych. Grilluj 20 min, odwracając wielokrotnie i smarując marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Cytaty i przysłowia
Święty Tomasz z Akwinu - cytaty pełne mądrych przesłań. Inspirujące słowa włoskiego duchownego
03.02.2025, 19:00
Historie
„Wyszłam za mąż dla bajecznego domu w Toskanii. Zamiast włoskiego dolce vita, tkwię w związku zakręconym jak fusilli”
10.06.2025, 14:00
27.06.2023, 15:28
19.06.2022, 07:00
Gwiazdy
Magda Mołek zachwyca w dziewczęcej stylizacji na włoskich wakacjach. "WOW! Wasza długonogość" - piszą fani
27.06.2022, 18:45
12.03.2021, 12:24
21.07.2020, 09:18
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa