Wędlinowe carpaccio
Przygotowanie: 10 minut
Porcja: 380 kcal

Opublikowano: 04.10.2006, 08:01
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- po 10 dag 3-4 rodzajów wędlin lub resztek mięs (gotowanej lub wędzonej szynki, mortadeli, pieczonej cielęciny, wędzonego schabu lub kurczaka)
- po 5 dag marynowanych grzybków, małych cebulek, korniszonów, małych kolb kukurydzy
- słoik Sosu tatarskiego WINIARY
Reklama
Wędliny i mięsa pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ułożyć na dużym talerzu tak, by plasterki lekko zachodziły na siebie. Marynowane warzywa i grzybki odcedzić. Ułożyć na środku talerza z wędlinami. Całość skropić sosem tatarskim, resztę sosu przelać do sosjerki. Podawać z razowym pieczywem. Z wędlin, marynat i chleba można też przygotować koreczki.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa