Wątróbki z pomidorami
Wątróbka gustuje w ziołach, owocach, orzechach. Docenia dodatek czosnku. Nie trudno stać się jej wielkim amatorem.

SKŁADNIKI:
- 500 g wątróbek drobiowych
- 4 pieczarki
- 4 pomidory
- oliwa
- suszone oregano
- świeżo mielony pieprz
- sól
- 8 tostów
Wątróbki myjemy, osuszamy. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki, pomidory na grube plastry. Rozgrzewamy na patelni oliwę, podsmażamy grzyby, po nich pomidory. Pieczarki solimy, pomidory posypujemy pieprzem. Osobno smażymy wątróbki, 3–4 min z każdej strony, posypujemy oregano. Kroimy je na plasterki. Opiekamy tosty, smarujemy sosem (150 g serka twarogowego mieszamy z 4 łyżkami jogurtu, rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku i pieprzem). Dodajemy wątróbki, pomidory i pieczarki.
Polecane
„Naturalny nawóz mojej sąsiadki działa na jej pomidory i moje nerwy. Jej złota proporcja to 1:1 odoru i obrzydliwości”
„Codziennie przychodził do sklepu i badał każdego pomidora. Myślałam, że jest nieśmiały, a okazał się prawdziwym bohaterem”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa