Wątróbka z fasolką szparagową
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 290 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 40 dag wątróbki cielęcej
- 40 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- ząbek czosnku
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Wątróbkę pokroić na plasterki, obtoczyć w mące z przyprawami, nadmiar strząsnąć. Masło i połowę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć wątróbkę, smażyć po ok. 2 minut z obu stron. Czosnek obrać, posiekać. Natkę opłukać, posiekać. Pozostałą oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć fasolkę szparagową, czosnek i natkę, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Przyprawić. Dodać wątróbkę, wymieszać. NASZA RADA:: Wątróbkę z fasolką szparagową najlepiej podawać z ziemniakami, np. z purée ziemniaczanym z czosnkiem.
Polecane
„Zapach żółtej fasolki szparagowej przyciągnął ciekawskiego sąsiada. Od tamtego dnia wpadał nie tylko w porze obiadowej”
„Teściowa zakopała cały spadek na grządce z fasolką szparagową. Bała się złodziei, ale okradł ją ktoś najbliższy”
„Zapach żółtej fasolki szparagowej przyciągnął ciekawskiego sąsiada. Od tamtego dnia wpadał nie tylko w porze obiadowej”
„Teściowa zakopała cały spadek na grządce z fasolką szparagową. Bała się złodziei, ale okradł ją ktoś najbliższy”
„Teściowa przyniosła mi pękaty worek zielonej fasolki szparagowej. Myślałam, że to prezent, ale byłam w wielkim błędzie”
„Kucharz zrobił z wesela pośmiewisko. Zamiast jak na uroczystej kolacji, czułem się jak przy korycie dla świń”
„Zaszłam w ciążę i teściowa traktuje mnie jak jajko. Wymyśla wiejskie zabobony i kontroluje każdy mój ruch”
„Chciałam wesele na własnych warunkach i postawiłam się teściowej. Pokazałam rogi, ale to ona zgotowała mi piekło”
„Mąż wracał z pracy spocony jak po joggingu. Gdy wywęszyłam, co robi po godzinach, prawda zwaliła mnie z nóg”
„Ciasto z czereśniami to pestka dla mojej mamy. Na zaręczyny to ja miałam je upiec, ale wyszła z tego niezła awantura”
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Teściowa na obiad podawała łososia z koperkiem, a na deser krytykę zamiast truskawek. Miała mnie za prostaczkę”
„Złapałam się za głowę, gdy zobaczyłam, co każą mi jeść na weselu wnuczki. To jest brak poszanowania dla polskiej tradycji”
„Mogłam ćwiczyć pelikany z hantlami, a nie wygibasy z trenerem. Nie ja jedna muszę się pożegnać z płaskim brzuchem”
„Wmawiałam sobie, że mój mąż nie jest prostakiem, ale teraz przesadził. Po co ja się związałam z taką fleją?”
„Mąż mydlił mi oczy awansem, a prawda była inna. Gdy dowiedziałam się, co wyczynia po pracy, omal nie spadłam z krzesła”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa