Walentynkowy tort owocowy!
Pyszny tort owocowy, który warto przygotować na Walentynki. Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Składniki:
- 1 opakowanie biszkoptowych spodów tortowych (np. Dan Cake),
- 1 łyżka cukru,
- 2 szklanki mleka,
- 1 op. cukru z prawdziwą wanilią,
- 2 łyżki wody,
- 0,5 op. budyniu waniliowego,
- 2 jajka,
- 1 łyżka cukru pudru,
- Ok. 400g owoców lata, np. jagód, malin, truskawek (świeżych lub mrożonych),
- 2 galaretki (np. wiśniowe, truskawkowe),
- 30g pistacji.
Przygotowanie tortu:
W garnuszku wymieszać mleko z cukrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Podgrzać do wrzenia. Utrzeć żółtka z budyniem i 2 łyżkami wody. Masę dodać do mleka. Całość dokładnie wymieszać i gotować (nie doprowadzając do wrzenia). Zdjąć z ognia. Po ostudzeniu, dodać ubite na sztywno białka z cukrem pudrem. Na koniec delikatnie połączyć wszystkie składniki. Spody tortowe przełożyć przygotowanym kremem.
Galaretki rozpuścić w wodzie (w mniejszej ilości niż sugerowana na opakowaniu), następnie ostudzić mieszając. Owoce wyłożyć na biszkopt. Gdy galaretka lekko stężeje pokryć nią owoce (zbyt rzadka konsystencja wsiąknie w ciasto). Posypać pokruszonymi pistacjami. Wypiek przełożyć do lodówki na ok. 1,5h.

Polecane
„Moja Anielka marzyła o dubajskim torcie na komunię, a teściowa zgotowała jej cyrk. Nie zamawiałam klauna na imprezę”
„Gdy macocha wjechała na komunię z dubajskim tortem, wszystkim opadły szczęki, ale nie z zachwytu. To był koszmar”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa