W śmietanowym sosie
Porcja: 392 kcal
Przygotowanie: 25 minut

Opublikowano: 19.05.2008, 09:00
Reklama
Na 4 porcje
Reklama
- 3 szalotki
- 2 łyżki oliwy
- 2 szklanki śmietany kremówki
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
- 1-2 łyżki twarożku naturalnego
- 500 g makaronu wstążki
- 150 g sera ementalera
- kilka łodyżek szczypiorku
- sól
- pieprz
Reklama
Szalotki obrać, opłukać, drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wlać śmietanę. Gotować ok. 10 minut na wolnym ogniu, aż śmietana zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Lekko przestudzić. Wymieszać z twarożkiem.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Wymieszać z sosem. Ser zetrzeć na tarce. Posypać nim potrawę. Całość udekorować szczypiorkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Teściowa wybałuszyła gały, bo podałam szparagi na wielkanocny stół. Mam ją gdzieś, mój dom, to moje zasady”
14.04.2025, 20:00
Historie
„Marzyłam, by pokazać rodzinie na jakie Święta mnie stać. W wigilijnym barszczu i kompocie utopiłam kilkanaście tysięcy”
28.12.2024, 22:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa