Truskawkowo mi!
W polewie w czterech odsłonach.

1 polewa:
Do opakowania gotowej polewy truskawkowej (takiej, jakiej używa się do dekorowania lodów, naleśników czy gofrów) dodaj kieliszek czystej wódki albo śliwowicy, dokładnie wymieszaj. Umyte i osuszone truskawki (nie usuwaj szypułek) maczaj w polewie, następnie zanurzaj w naczyniu z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi.
2 polewa:
15 dag gorzkiej lub mlecznej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej z 4 łyżkami mleka i łyżeczką masła. Idealnie suche truskawki zanurzaj na chwilę w polewie czekoladowej, a następnie posyp obficie wiórkami kokosowymi. Odłóż do lodówki, aby czekolada dobrze stężała.
3 polewa:
Umyte owoce maczaj w likierze truskawkowym, obtaczaj w grubym cukrze (bardzo dobry jest trzcinowy), a na koniec posyp drobno pokrojonymi owocami kandyzowanymi.
4 polewa:
Gotowa białą polewę czekoladową do ciast roztop w kąpieli wodnej. Maczaj w niej umyte i osuszone truskawki, obtocz w posiekanych orzechach laskowych lub włoskich.