Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszając dodawać do masy na przemian z mlekiem i mielonymi migdałami. Masę nałożyć do małej tortownicy (średnica 21 cm) posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec ok. 50 minut w temp. 170°C. Ciasto wyjąć, ostudzić, przekroić na 2 placki, przełożyć powidłami. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, połączyć ze śmietaną. Polać wierzch i boki tortu. W kawałku tektury wyciąć litery HP. Szablon ułożyć na ostudzonej polewie, litery posypać cukrem pudrem, szablon zdjąć.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Czekoladę zetrzeć na tarce. Masło utrzeć. Ucierając wsypywać cukier i cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Pod koniec wbijać po jajku, wsypać czekoladę. Mąkę przesiać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszając dodawać do masy na przemian z mlekiem i mielonymi migdałami. Masę nałożyć do małej tortownicy (średnica 21 cm) posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec ok. 50 minut w temp. 170°C. Ciasto wyjąć, ostudzić, przekroić na 2 placki, przełożyć powidłami. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, połączyć ze śmietaną. Polać wierzch i boki tortu. W kawałku tektury wyciąć litery HP. Szablon ułożyć na ostudzonej polewie, litery posypać cukrem pudrem, szablon zdjąć.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.