Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki co najmniej na 30 minut. Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Formę do tarty wysmarować masłem i wylepić ciastem. Na wierzch wylać ciepły budyń i ułożyć na nim śliwki. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Tartę odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem i płatkami kwiatów.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
PORCJA: 395 kcal PRZYGOTOWANIE: 30 minut NA 8 PORCJI Ciast
Reklama
300 g mąki
150 g masła
1/2 szklanki cukru pudru
jajko
żółtko
łyżka gęstej śmietany
masło do formy
Nadzienie:
500 g śliwek
budyń waniliowy
350 ml mleka
cukier puder do posypania
Reklama
Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki co najmniej na 30 minut. Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Budyń ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Formę do tarty wysmarować masłem i wylepić ciastem. Na wierzch wylać ciepły budyń i ułożyć na nim śliwki. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Tartę odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem i płatkami kwiatów.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.