Tarta makowa
Czas przygotowania 50 min

Opublikowano: 16.12.2007, 23:01
Reklama
Ciasto:
Reklama
- 25 dag mąki
- 15 dag masła
- jajko
- 10 dag cukru pudru
Masa:
- po 30 dag maku i cukru pudru
- 4 jajka
- szklanka bakalii
- skórka pomarańczowa
- ozdoby cukiernicze
Reklama
Masło posiekaj z mąką, cukrem, dodaj jajko. Szybko zagnieć kruche ciasto, włóż na godzinę do lodówki. Mak sparz, odciśnij, zmiel 2 razy. Dodaj cukier puder, żółtka, bakalie, wymieszaj. Na końcu połącz masę z pianą z białek. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je, przełóż do natłuszczonej formy, ponakłuwaj w wielu miejscach widelcem. Na wierzch wyłóż masę makową. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową i ozdobami cukierniczymi.
Reklama
Reklama
Reklama
03.09.2020, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa