Tarta dyniowa
Przygotowanie: 1 godzina
Pieczenie: 1 godz 20 minut
Porcja: 160 kcal

● 85 dag dyni
● 20 dag mąki
● 4 jajka
● 2 łyżki gęstej śmietany
● 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
● łyżka cukru
● 12 dag masła
● szczypta soli
Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić, ułożyć na blasze, piec ok. 40 min w temp. 200°C. Ostudzić.
Mąkę zagnieść z masłem, cukrem i kilkoma łyżkami wody. Ciastem wylepić natłuszczoną, okrągłą blaszkę, formując brzeg, wstawić na 30 minut do lodówki.
Dynię zmiksować. Dodać jajka, śmietanę, skórkę z cytryny i kilka łyżek wody, wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Piec 40 minut w temp. 200°C.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa