Pochodzi z rejonu Emilia-Romagna. Gniazda makaronu podaje się najczęściej z sosem nie psując ich ułożenia. Dodając do wody podczas gotowania odrobinę oliwy zapewnimy, że wstążki nie będą się sklejać. Używan jest też także jako tradycyjny makaron do zup lub przygotowywany po przegotowaniu na patelni z dodatkiem warzyw i mięs.
Jeśli chcesz podzielić się ciekawostkami na temat włoskich past, potraw z makaronów i sposobów przyrządzania makaronów wejdź na grupę Makarony.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM NA TAGLIATELLE. ZAMIEŚĆ ZDJĘCIE W GALERII SMAKOSZA WRAZ Z PRZEPISEM. ZACHĘCAMY DO PODANIA LINKA NA FORUM DO TWOJEGO, NIEPOWTARZALNEGO PRZEPISU!!
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Jeden z popularniejszych włoskich makaronów w kształcie płaskich wstążek zwiniętych w charakterystyczne gniazda. Pochodzi z rejonu Emilia-Romagna. Gniazda makaronu podaje się najczęściej z sosem nie psując ich ułożenia. Dodając do wody podczas gotowania odrobinę oliwy zapewnimy, że wstążki nie będą się sklejać. Używan jest też także jako tradycyjny makaron do zup lub przygotowywany po przegotowaniu na patelni z dodatkiem warzyw i mięs.
Reklama
Jeśli chcesz podzielić się ciekawostkami na temat włoskich past, potraw z makaronów i sposobów przyrządzania makaronów wejdź na grupę Makarony.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM NA TAGLIATELLE. ZAMIEŚĆ ZDJĘCIE W GALERII SMAKOSZA WRAZ Z PRZEPISEM. ZACHĘCAMY DO PODANIA LINKA NA FORUM DO TWOJEGO, NIEPOWTARZALNEGO PRZEPISU!!
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.