Szpinakowe rurki
Porcja: 391 kcal
Przygotowanie: 40 minut

Opublikowano: 20.05.2008, 07:00
Reklama
Na 4 porcje
Reklama
- 400 g świeżego szpinaku
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- 400 g makaronu rurki
- 200 g sera pleśniowego typu rokpol
- sól
- pieprz
Szpinak opłukać, odcisnąć, odciąć ogonki. Liście (można je porwać na mniejsze kawałki) podsmażyć na oliwie. Dodać obrany i przepuszczony przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Obłożyć podsmażonym szpinakiem. Ser pokroić w grubą kostkę. Posypać nim potrawę. Zaraz podawać.
Reklama
NASZA RADA:
Możesz użyć też szpinaku mrożonego (najlepiej takiego w kulkach, jest mniej rozdrobniony). Przed dodaniem do makaronu należy go podsmażyć na maśle i doprawić.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa