Szparagi ze śmietanową nutą
Na letnie miesiące Claudia poleca specjały z grilla!

Porcja: 164 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Składniki na 4 porcje:
- 24 zielone szparagi
- 4 łyżki oliwy
Sos maślano-śmietanowy:
- 1/4 kostki masła l2 żółtka
- 1–2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki kremówki
- łyżka czerwonego kawioru
- łyżka posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Szparagi obrać. Po odłamaniu stwardniałych końców umyć i wysuszyć. Skropić oliwą, posypać solą, ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować 4–5 minut z każdej strony. Masło roztopić. Żółtka ubić z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ubijając, dodawać stopniowo gorące masło. Gdy masa zgęstnieje, wymieszać ją z kremówką, kawiorem i koperkiem. Gotowe szparagi posypać świeżo mielonym pieprzem. Podawać z maślano-śmietanowym sosem.
Uwaga! Szparagi po upieczeniu można podać polane tylko roztopionym masłem.
Polecane
„Teściowa wybałuszyła gały, bo podałam szparagi na wielkanocny stół. Mam ją gdzieś, mój dom, to moje zasady”
„Wyjazd na szparagi do Niemiec miał być przygodą życia. Chciałam się usamodzielnić, a teraz jestem na łasce rodziców”
„Teściowa wybałuszyła gały, bo podałam szparagi na wielkanocny stół. Mam ją gdzieś, mój dom, to moje zasady”
„Wyjazd na szparagi do Niemiec miał być przygodą życia. Chciałam się usamodzielnić, a teraz jestem na łasce rodziców”
Sezon na szparagi: jak przyrządzić szparagi, aby nie straciły koloru i smaku? Jakich szparagów nie kupować i jak zrobić je na 3 sposoby? [PRZEPISY]
„Rodzice uważają, że spotykam się ze staruchem dla kasy i wycieczek do Dubaju. Czy nie mogą zrozumieć, że to miłość?”
„Mówią, że dobro zawsze wraca. Ale kiedy skończyły mi się pieniądze ze spadku, najbliżsi odwrócili się plecami”
„Z internetu dowiedziałam się, że wnuk się zaręczył. Zabolało, że dla rodziny już nie istnieję”
„Siostra oznajmiła w Wielką Sobotę, że związała się z bogatym starcem. Twierdzi, że to miłość, ale ja wiem swoje”
„Myślałem, że jestem dla niej kimś więcej, a byłem zerem. Wyrzuciła mnie ze swojego serca jak starą rzecz”
Przepis na szparagi "całe zielone" Magdy Gessler. To świetny pomysł na przystawkę lub dodatek do wielkanocnego obiadu
„Powiedziałem dzieciom, że je wydziedziczam, bo chciałem je sprawdzić. Myślałam, że się zjednoczą, ale byłem w błędzie”
„Rodzice się ze mnie śmiali, że mój mąż jest ze wsi. A ja wyszłam za króla truskawek i żyję jak pączek w maśle”
„Dzisiejsze dzieci świata nie widzą poza telefonami. Wstyd mi, że nawet moje wnuki uważają, że wszystko im wolno”
„Wszyscy dookoła plotkowali, że robię karierę przez łóżko. To nie moja wina, że szef działa na mnie hipnotyzująco”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa