Sznycle z jajka
Czas przygotowania 40 min
Porcja: 210 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 8 jajek na twardo
- 2 kajzerki
- 2 cebule
- łyżeczka posiekanego selera
- 4 łyżki masła
- jajko
- sól
- pieprz
- papryka
- tarta bułka
- natka pietruszki
- olej do smażenia
- siekany koperek
Kajzerki namocz i odciśnij. Natkę opłucz, osusz i posiekaj. Seler i posiekaną cebulę uduś na maśle. Jajka na twardo obierz i rozgnieć widelcem albo zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszaj rozdrobnione jajka, odciśnięte bułki, uduszone seler i cebulę. Dodaj roztrzepane surowe jajko i posiekaną natkę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką, wymieszaj dokładnie na jednolitą masę.
Uformuj z niej 8 niedużych, płaskich sznycli. Każdy obtocz dokładnie w tartej bulce. Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycle z obu stron na chrupiąco. Podawaj z młodymi ziemniakami i mizerią. Przez podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Polecane
„Jadłam jajka z promocji, a stać mnie było na francuskie sery. Miałam poważny powód, by udawać biedaczkę przed rodziną”
„Teść nawet na Wielkanoc nie mógł darować sobie złośliwości. Zaraz po żurku zaserwował jajka z majonezem i jadem”
„Jadłam jajka z promocji, a stać mnie było na francuskie sery. Miałam poważny powód, by udawać biedaczkę przed rodziną”
„Teść nawet na Wielkanoc nie mógł darować sobie złośliwości. Zaraz po żurku zaserwował jajka z majonezem i jadem”
„Matka zrobiła aferę o jajka. Miałam jej dość. Wielkanocne pisanki doprowadziły mnie do ostateczności”
Jajko – symbol życia, odrodzenia i początków. Co jeszcze oznaczają i skąd się wzięły wielkanocne jajka?
Zrób to po zjedzeniu jajka w Wielkanoc. Inaczej będziesz miał pecha przez cały rok
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Na Wielkanoc chciałam zamówić święty spokój, ale rodzina nie zje żurku z dostawy. Dla nich to święta z plastiku”
Maseczka z jajka na włosy: ta babcina receptura od lat jest przez nas stosowana, a jakie daje efekty! [PRZEPIS]
„Mogłam ćwiczyć pelikany z hantlami, a nie wygibasy z trenerem. Nie ja jedna muszę się pożegnać z płaskim brzuchem”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa