Sznycle z drobiu i pieczarek
Przepis na klasyczne sznycle z drobiu i pieczarek. Czas przygotowania - 30 min, porcja na 4 osoby, 260 kalorii

SKŁADNIKI:
● ugotowane udka (z zupy z poprzedniego dnia)
● 4 duże pieczarki
● olej
● 2 jajka
● tarta bułka
● 2 łyżki sosu sojowego
● pieprz
● łyżka masła
Udka obierz ze skóry i kości, mięso drobno pokrój. Pieczarki opłucz, potnij na plastry, podsmaż na oleju, połącz z mięsem. Zdejmij z ognia, wbij jedno jajko, wsyp 3 łyżki tartej bułki, przypraw do smaku sosem sojowym i pieprzem, wyrób na jednolitą masę. Formuj owalne sznycle, panieruj w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smaż z obu stron na rumiano na oleju wymieszanym z masłem. Podawaj z ryżem i surówką z kiszonych ogórków, cebuli, papryki i szczypioru.
NASZA RADA: Udka możesz też podać w potrawce: obrane mięso włóż do sosu z 1/2 szklanki śmietanki, 200 ml bulionu i łyżki mąki, przypraw sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem, zagotuj.
Polecane
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa