Spaghetti śródziemnomorskie
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 230 kcal

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
- 60 dag spaghetti
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- łyżka Vegety Ziołowej
- 2 puszki krojonych pomidorów bez skórki
- łyżka koniaku lub winiaku
- 2 łyżki kaparów
- łyżeczka cukru
- sól, pieprz
- ew. listki bazylii do dekoracji
Marchewki umyć, oskrobać i zetrzeć na grubej tarce. Seler naciowy opłukać, odciąć nać, obrać z włókien i drobno posiekać. Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać startą marchewkę, seler i smażyć kilka minut.
Do warzyw dodać pokrojone pomidory bez skórki, doprawić cukrem, Vegetą Ziołową i dusić na małym ogniu 10-15 minut, aż nadmiar płynu odparuje i warzywa zmiękną. Do sosu wlać alkohol, oliwę, dodać kapary, przyprawić solą i pieprzem.
W dużym garnku zagotować osoloną wodę, włożyć makaron, gotować ok. 10 minut (makaron powinien być ugotowany al dente). Odcedzić, dokładnie osączyć.
Do gorącego sosu włożyć ugotowany makaron, wymieszać. Wyłożyć na talerze, ewentualnie przybrać listkami bazylii.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa