Spaghetti carbonara
Przygotowanie: 20 min, kaloryczność: 550 kcal, dla 4 osób

SKŁADNIKI:
- 40 dag boczku
- opakowanie spaghetti
- 2 opakowania śmietany 22%
- 4 jajka
- gotowa przyprawa włoska
- pieprz
Boczek pokrój w kostkę, mocno wytop na patelni bez tłuszczu (powinien być chrupiący). Spaghetti ugotuj al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę roztrzep dokładnie z jajkami, przypraw dużą ilością przyprawy włoskiej i pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Spaghetti odcedż, włóż z powrotem do garnka, w którym się gotowało i wymieszaj z boczkiem. Garnek postaw na maleńkim ogniu, wlej śmietanę z jajkami. Mieszaj energicznie przez ok. minutę. Podawaj od razu, najlepiej na podgrzanych talerzach. NASZA RADA: Potrawa będzie bardziej wyrazista w smaku, jeśli do wytapianego boczku dodasz 2 zmiażdżone ząbki czosnku.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa